Getergde Djokovic zonder te spelen naar halve finale Wimbledon, blessure De Minaur

Novak Djokovic heeft zonder te spelen een vrije doorgang gekregen naar de halve finales van Wimbledon. Zijn Australische tegenstander, Alex de Minaur, heeft zich teruggetrokken voor de kwartfinale vanwege een heupblessure.

Vandaag zal Djokovic dus niet in actie komen, na zijn veelbesproken uitval naar toeschouwers eerder deze week. Deze toeschouwers steunden zeer fanatiek zijn tegenstander Holger Rune, wat volgens Djokovic onacceptabel en onsportief gedrag was.

Veel aandacht was gericht op hoe Djokovic vandaag ontvangen zou worden op het Centre Court: met gejuich of opnieuw met boegeroep.

De Minaur, als negende geplaatst in Londen, liep zijn blessure op matchpoint op in zijn wedstrijd tegen Arthur Fils. Terwijl iedereen blij was met de overwinning, bleef De Minaur ogenschijnlijk kalm en schudde hij zijn hoofd.

‘Ik ben hier kapot van’

Nu verklaart de Australische tennisser dat hij iets hoorde knappen in zijn heup. “Daardoor moet ik nu een aankondiging doen die ik niet wilde doen. Ik ben hier kapot van.”

Het is nog niet duidelijk wat dit betekent voor zijn deelname aan de Olympische Spelen.

Djokovic, als tweede geplaatst, neemt het nu vrijdag in de halve finale op tegen Taylor Fritz of Lorenzo Musetti. Hij probeert voor de achtste keer in zijn carrière het grandslamtoernooi in Engeland te winnen.

Als Djokovic slaagt, zal zijn totaal aantal grandslamtitels op 25 komen te staan. Vorig jaar verloor hij de finale van de Spanjaard Carlos Alcaraz.

Plaats een reactie