Paolini verslaat Vekic en bereikt halve finales Wimbledon

Jasmine Paolini heeft haar opmars op Wimbledon voortgezet door Donna Vekic te verslaan en de halve finales te bereiken. De Italiaanse, die dit jaar steeds meer indruk maakt, was met 6-2, 6-1 te sterk voor de Kroatische.

Vekic, 28 jaar oud en nummer 37 van de wereld, stond voor het eerst in haar carrière in de halve finales van een grandslamtoernooi. Ze moest echter haar meerdere erkennen in de geroutineerde Paolini.

Vekic worstelt met dubbele fouten

In de wedstrijd tegen Vekic maakte Paolini gebruik van haar sterke spel en liet ze Vekic worstelen met haar dubbele fouten. Vekic verspeelde een break voorsprong in de tweede set door maar liefst vijf dubbele fouten te maken.

Paolini profiteerde optimaal van de fouten van Vekic en won uiteindelijk overtuigend met 6-2, 6-1. Ze blijft indruk maken op Wimbledon en laat zien dat ze klaar is om de wereldtop te bestormen.

Navarro kan niet op tegen Paolini

In de andere halve finale nam Paolini het op tegen Emma Navarro. Navarro had de vorige drie ontmoetingen met Paolini gewonnen, maar kon deze keer geen vuist maken tegen de Italiaanse.

Paolini speelde sterk en maakte gebruik van haar uitstekende netspel. Ze pakte al snel de eerste break en drukte gelijk door met een tweede en derde break. Navarro kon geen antwoord vinden op het spel van Paolini en verloor uiteindelijk met 6-2, 6-1.

Paolini blijft verrassen op Wimbledon en laat zien dat ze een geduchte tegenstander is voor iedereen. Ze heeft haar eerste graspartijen ooit gewonnen en is vastberaden om nog verder te komen in het toernooi.

Plaats een reactie