Medvedev verslaat Sinner in vijfsetter en bereikt halve finales Wimbledon

Daniil Medvedev heeft in een spannende vijfsetter met kansen over en weer Jannik Sinner verslagen en zich geplaatst voor de halve finales van Wimbledon. De Russische nummer vijf van de wereld nam wraak voor zijn verloren finale op de Australian Open eerder dit jaar tegen de Italiaan: 6-7 (7), 6-4, 7-6 (4), 2-6, 6-3.

In de halve finales zal hij het opnemen tegen Carlos Alcaraz. De titelverdediger (ATP-3) wist af te rekenen met Tommy Paul (ATP-13), die aanvankelijk een geduchte tegenstander leek te zijn. Uiteindelijk won Alcaraz met 5-7, 6-4, 6-2, 6-2.

33 slagen

De eerste set tussen Medvedev en Sinner werd beslist in een tiebreak, waarin de nummer één van de wereldranglijst als eerste een servicepunt verloor na een rally van maar liefst 33 slagen – een zeldzaamheid op gras. Sinner moest even herstellen van die inspanning. Het leek een slecht teken.

Medvedev verloor meteen zijn voordeel door een dubbele fout, kreeg op 5-5 het cadeautje weer terug, maar slaagde er niet in om te profiteren. Sterker nog, Sinner kreeg een setpunt op zijn eigen service. Ook hij faalde, maar kreeg de set alsnog in handen na een tweede dubbele fout van Medvedev.

Duizeligheid

Dit was een welkome opsteker voor de Italiaan, maar in de derde game van de tweede set verloor hij zijn servicegame en kon hij de schade niet meer herstellen. Hetzelfde overkwam hem in de derde set, waarna hij een medische time-out aanvroeg en even van de baan verdween. Hij leek duizelig te zijn.

De onderbreking bracht niet meteen verbetering, maar op het moment dat Medvedev mocht serveren voor de derde set, leek de wedstrijd te kantelen. De tot dan toe dominante serverende Rus keek plotseling tegen een 0-40 achterstand aan en slaagde er niet in om de game te redden. Twee games later moest hij zelfs twee setpunten wegwerken.

Dropshot

In de tiebreak had Medvedev slechts één minibreak nodig om de derde set alsnog naar zich toe te trekken. Sinner liet zich echter niet uit het veld slaan en won overtuigend de vierde set, waarbij hij steeds vaker succesvol gebruik maakte van de dropshot.

Het momentum leek nu weer bij Sinner te liggen, maar hij kwam in de vierde game in de problemen en moest zijn servicegame afstaan aan Medvedev. De Rus wist vervolgens met moeite zijn eigen servicegame te winnen en kwam op een voorsprong van 4-1. Medvedev liet niet meer los en bereikte na bijna vier uur tennis net als vorig jaar de halve finales.

Overigens was dit de 36e vijfsetter op Wimbledon dit jaar, een record voor een Grand Slam-toernooi.

Alcaraz verslaat Paul na verlies van set

Carlos Alcaraz had aanvankelijk grote moeite met zijn tegenstander Tommy Paul. Vooral in het begin had hij het zwaar te verduren tegen de harde slagen van de Amerikaan.

De eerste set werd een ware uitputtingsslag. Alleen al de vijftiende game, waarin Alcaraz aan service was, duurde zeventien minuten en kende negen keer deuce. Na 75 minuten, vijftien breekpunten en drie breaks ging de eerste set uiteindelijk naar Paul, die de beslissende break maakte met een prachtige passeerslag.

In de rest van de wedstrijd waren er nog genoeg lange en mooie rally’s te zien, maar de punten gingen steeds vaker naar de Spanjaard. Paul slaagde er niet in om druk te zetten op de service van Alcaraz en moest na drie uur en een kwartier zijn tegenstander feliciteren.

Plaats een reactie