Oud-winnares Rybakina naar laatste acht Wimbledon, emotionele Svitolina simpel door

Jelena Rybakina bereikt voor derde jaar op rij kwartfinales op Wimbledon

Jelena Rybakina heeft opnieuw de kwartfinales bereikt op Wimbledon. De 25-jarige Kazachse, die het toernooi in 2022 won, stond met 6-3, 3-0 voor toen haar tegenstander Anna Kalinskaja moest opgeven vanwege een armblessure.

Kalinskaja begon sterk en brak Rybakina meteen in haar eerste servicegame. De Russische speelster (WTA-18) behield haar voorsprong, maar na zeven games vroeg ze om een medische time-out.

Kalinskaja werd behandeld aan haar nek, arm en pols. Ze speelde daarna nog wel door, maar kon geen enkele game meer winnen en moest uiteindelijk opgeven.

Nu wacht Svitolina

Rybakina, die nu de hoogst geplaatste speelster is in het grastoernooi na de uitschakeling van Iga Swiatek (WTA-1) en Coco Gauff (WTA-2), zal het nu opnemen tegen Jelena Svitolina.

De Oekraïense, getraind door Raemon Sluiter (WTA-21), bereikte twee keer de halve finales in Londen en versloeg de Chinese Wang Xinyu (WTA-42) met 6-1, 6-2 in minder dan een uur.

Emotionele Svitolina

Na afloop was Svitolina emotioneel. Dit had te maken met de recente aanval op een kinderziekenhuis in haar geboorteland Rusland. Ze hoopte dat haar overwinning een “klein lichtpuntje voor de mensen in Oekraïne” zou zijn.

Svitolina gaf aan dat het moeilijk was voor haar om op de baan te staan. Na haar mooie woorden kreeg ze een staande ovatie van het Britse publiek.

Jelena Ostapenko heeft zich ook geplaatst voor de kwartfinales. De Letse, nummer veertien van de wereldranglijst, versloeg Joelia Poetintseva (WTA-35) uit Kazachstan met 6-2, 6-3.

In de kwartfinales zal ze het opnemen tegen Barbora Krejcikova (WTA-32) uit Tsjechië, die won van Danielle Collins (WTA-11) uit de Verenigde Staten met 7-5, 6-3.

Plaats een reactie