Fritz verslaat Zverev, De Minaur en Musetti maken debuut in Wimbledon kwartfinales

Fritz bereikt kwartfinales na spannende overwinning op Zverev

Taylor Fritz heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van Wimbledon. De Amerikaanse tennisser (ATP-12) won met minimale verschillen van de Duitse nummer vier van de wereld, Alexander Zverev: 4-6, 6-7 (4), 6-4, 7-6 (3) en 6-3.

In de kwartfinales zal Fritz het opnemen tegen de Italiaan Lorenzo Musetti, die voor het eerst in zijn carrière de kwartfinales van een Grand Slam heeft bereikt.

Fritz toont meer uithoudingsvermogen

Zverev, die nog nooit een titel op gras heeft gewonnen, was de enige speler die nog geen servicegame had verloren tijdens dit toernooi. Fritz maakte hier een einde aan in de derde set op 4-4, maar stond op dat moment al met 2-0 achter.

De Amerikaan won de set en leek vervolgens fitter dan zijn tegenstander. Met geweldig tennis won Fritz de tiebreak, waarna hij met een vroege break in de vijfde set de controle overnam en Zverev geen kans meer gaf om terug te komen.

Alex de Minaur (ATP-9) heeft voor het eerst de kwartfinales van Wimbledon bereikt. De Australiër versloeg de Fransman Arthur Fils (ATP-34) met 6-2, 6-4, 4-6 en 6-3.

De Minaur leek op weg naar een eenvoudige overwinning toen hij Fils voor de vijfde keer brak en een voorsprong van 2-1 pakte in de derde set. De Fransman gaf echter niet op, brak terug en dwong zelfs een vierde set af. De vijf jaar oudere Australiër liet zich niet van de wijs brengen en kwam met een dubbele break op 4-1.

Fils gaf echter niet op, maar zijn twee late breaks bleken niet genoeg, aangezien hij ook nog twee keer zijn servicegame verloor. De Minaur pakte de overwinning met een prachtige volley, maar leek daarbij wel een blessure op te lopen.

Lorenzo Musetti heeft zich voor het eerst geplaatst voor de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi. De Italiaan (ATP-25) verstoorde de verjaardag van de Fransman Giovanni Mpetshi Perricard (21) en won met 4-6, 6-3, 6-3 en 6-2.

De Fransman, die als lucky loser meedeed in Londen, maakte indruk met zijn service (hij sloeg 105 aces), maar deze haperde vaak (vijftien breakpoints tegen). Hij begon te forceren en maakte daardoor veel fouten (42 afzwaaiers).

De één jaar oudere Italiaan gaf hem in de twee uur durende wedstrijd slechts één breekpunt. Musetti retourneerde ook uitstekend, maakte weinig fouten (acht) en behaalde een welverdiende overwinning.

Plaats een reactie