Djokovic overtuigend naar kwartfinales Wimbledon en bekritiseert fans van tegenstander Rune

Novak Djokovic (ATP-2) had slechts twee uur nodig om in drie sets de Deen Holger Rune (ATP-15) te verslaan: 6-3, 6-4 en 6-2. De 37-jarige Serviër speelde op indrukwekkende wijze en gaf Rune geen enkele kans.

In de kwartfinales zal Djokovic het nu opnemen tegen Alex de Minaur, die eerder op de dag overtuigend won van de Fransman Arthur Fils.

‘Respectloze fans van Rune’

Na de wedstrijd bekritiseerde Djokovic openlijk de supporters van Rune. Hij noemde hen respectloos en gaf aan dat hun gejoel geen invloed op hem had.

Volgens Djokovic gebruikten de fans van Rune, die regelmatig ‘Ruuuune’ roepen na een punt, dit spreekkoor ook om hem uit te jouwen. “Ik ken die trucjes”, zei de ervaren Serviër. Vervolgens werd hij door een deel van het publiek toegejuicht, terwijl een ander deel hem opnieuw uitjouwde.

Overweldigend

Djokovic begon uitstekend. Het duurde tot de vierde game voordat de overweldigde Rune überhaupt een punt scoorde. De jonge Deen pakte daarna wel enkele games, maar moest de eerste set na iets minder dan een halfuur afstaan: 6-3.

De tweede set begon heel anders. Rune herpakte zich en wist zijn servicegames tegen de zevenvoudig Wimbledonwinnaar eenvoudig te behouden. Bij een 3-2 voorsprong voor Rune, nam Djokovic een toiletbreak. Maar dat hinderde hem niet, bij 3-3 pakte hij opnieuw een break: 4-3.

Bij 5-3 overleefde Rune zes setpunten en toen Djokovic vervolgens serveerde om de set alsnog te winnen, kreeg hij zelfs een breekpunt tegen. Uiteindelijk pakte de nummer twee van de plaatsingslijst toch de set met 6-4.

In de derde set plaatste de Serviër meteen een break, maar Rune kreeg op 3-2 de kans om deze ongedaan te maken. Dat lukte niet en daarna was het verzet van de Deen gebroken en liep Djokovic snel uit naar 6-2.

Plaats een reactie