Navarro verrast Gauff en bereikt kwartfinales Wimbledon

De 23-jarige Amerikaanse Emma Navarro heeft voor een verrassing gezorgd door haar landgenote Coco Gauff (ATP-2) uit te schakelen. De nummer 17 van de wereld won in twee sets van Gauff met 6-4, 6-3. Hierdoor zijn de top drie spelers van de ATP-ranking niet meer actief op het gras in Londen.

Navarro speelde sterk tegen Gauff. In de beslissende fase van de wedstrijd leek de spanning haar even parten te spelen, maar ze wist uiteindelijk het derde matchpoint te benutten en bereikte zo voor het eerst de kwartfinales van een grand slam. Daarin zal ze het opnemen tegen de nummer zeven van de wereld, Jasmine Paolini, die zich kwalificeerde door een opgave van Madison Keys.

Op deze zondag waren er op twee banen tranen te zien. Eerst bij Madison Keys, nadat ze moest opgeven tegen Paolini, later op de avond waren er ook tranen van vreugde.

Lulu Sun, de nummer 123 van de wereldranglijst, wist ten koste van de Britse thuisfavoriete en voormalig winnaar van de US Open Emma Raducanu (ATP-135) de kwartfinales te bereiken en kon haar emoties niet bedwingen. De vreugdetranen stroomden over haar wangen.

Sun is de eerste Nieuw-Zeelandse die de kwartfinales van Wimbledon bereikt. Ze versloeg Raducanu met 6-2, 5-7 en 6-2. Raducanu moest in de derde set behandeld worden door de fysiotherapeut en kon daarna de wedstrijd niet meer omdraaien.

Jasmine Paolini, finaliste op Roland Garros, heeft voor het eerst de kwartfinales van Wimbledon bereikt. De Italiaanse (ATP-7) leek op weg naar een nederlaag, maar zag op 6-3, 6-7 (6), 5-5 de Amerikaanse Madison Keys (ATP-12) opgeven vanwege een blessure.

Keys besefte dat ze een unieke kans had om de kwartfinales te bereiken en verliet huilend de baan.

Ook Donna Vekic bereikte voor het eerst in haar tiende deelname aan het hoofdtoernooi de kwartfinales. De nummer 37 van de wereld was in een wedstrijd die regelmatig werd onderbroken vanwege de regen met 6-2, 1-6 en 6-4 te sterk voor Paula Badosa. Vekic zal het nu opnemen tegen Sun in de kwartfinales.

Paolini begon scherp aan de wedstrijd. Ze viel bijna elke bal succesvol aan en liep snel uit naar 4-0. Keys wist echter terug te breken, maar kreeg pas in de tweede set grip op haar tegenstander. Bij een stand van 1-5 kwam Paolini plotseling terug, maar uiteindelijk kwam ze tekort in de tiebreak.

De harde slagen van Keys braken langzaam maar zeker het verzet van Paolini in de beslissende set, waarin ze vermoeid raakte. Keys kwam op een voorsprong van 5-2, maar slaagde er niet in om de genadeklap uit te delen. Een blessure dwong Keys uiteindelijk tot opgeven, tot haar zichtbare emotie.

Plaats een reactie