Kwartfinales Wimbledon: Alcaraz en Sinner naar volgende ronde

De nummer één van de wereld, Jannik Sinner, had slechts één set moeite met de Amerikaan Ben Shelton (ATP-14). De Italiaan won met 6-2, 6-4 en 7-6 (9) en bereikt net als in 2022 en 2023 de kwartfinales.

In de kwartfinale zal Sinner het opnemen tegen Daniil Medvedev, de nummer vijf van de wereld. Medvedev hoefde niet lang op de baan te staan, aangezien zijn tegenstander Grigor Dimitrov (ATP-10) al in de eerste set geblesseerd moest opgeven.

Ook Carlos Alcaraz heeft de kwartfinales van Wimbledon bereikt. De titelverdediger uit Spanje had het zwaar tegen de Fransman Ugo Humbert: 6-3, 6-4, 1-6 en 7-5.

Een spannende wedstrijd

Shelton had met drie vijfsetters de vierde ronde bereikt en hoopte met dropshots de rally’s kort te houden. Echter, Sinner liet zich niet misleiden, mede doordat Shelton te vaak zijn plannen verklapte. De Italiaan kwam zonder problemen op een 2-0 voorsprong in sets, maar moest in de laatste set hard werken.

Shelton kreeg zijn eerste breekkans bij een 2-0 voorsprong, maar verspeelde die voorsprong en miste op 6-5 zijn eerste setpunt. In de tiebreak liet hij nog drie kansen liggen, terwijl Sinner zijn tweede matchpoint benutte.

Alcaraz, de nummer drie van de ATP-ranking, speelde in de derde ronde een vijfsetter tegen de Amerikaan Frances Tiafoe en had ook in andere wedstrijden geen gemakkelijke tijd. Hij won twee sets tegen Humbert, maar kwam daarna in de problemen.

Een benarde situatie

Humbert, de nummer zestien van de wereld die in de tweede ronde won van Botic van de Zandschulp, stond vaak ver achter de baseline, sloeg prachtige returns en brak Alcaraz drie keer in de derde set.

De Franse underdog kreeg bij een 4-3 voorsprong in de vierde set drie kansen op een break met een 0-40 stand, maar Alcaraz wist zich knap uit die benarde positie te redden. De Spanjaard brak in de vijfde game van de set en kon na drie uur spelen toch nog juichen.

Alcaraz zal nu spelen tegen Tommy Paul, de Amerikaanse nummer 13 van de wereld. Paul versloeg Roberto Bautista-Agut (ATP-112) in drie sets met 6-2, 6-6 (3) en 6-2.

Plaats een reactie