Murray’s laatste Wimbledon eindigt teleurstellend: Raducanu trekt zich terug uit gemengd dubbel

Andy Murray, die bezig is aan zijn afscheidstournee op het hoogste niveau, heeft op Wimbledon niet het gewenste resultaat behaald. Zijn optreden op het Londense gras is beperkt gebleven tot één wedstrijd, omdat zijn partner Emma Raducanu zich heeft teruggetrokken uit het gemengd dubbelspel.

De 37-jarige Schot, die in 2013 en 2016 de titel op Wimbledon veroverde en in 2012 olympisch goud won, moest al afzien van deelname aan het enkelspel. Hij was nog niet voldoende hersteld van een rugoperatie die kort voor het toernooi plaatsvond.

Op donderdag kwam Murray wel in actie in het mannendubbel met zijn jongere broer Jamie Murray. Ze verloren de wedstrijd in de eerste ronde, die uitzonderlijk op het Centre Court werd gespeeld, in twee sets. Dit zorgde voor veel emoties, terwijl hun moeder toekeek.

En nu is er ook nog een tegenslag in het gemengd dubbelspel met Raducanu. De Britse, die zich op vrijdag plaatste voor de vierde ronde van het enkelspel door te winnen van Maria Sakkari uit Griekenland, moest zich een dag later terugtrekken uit het gemengd dubbel.

Stijve pols

“Helaas werd ik vanmorgen wakker met een licht stijve rechterpols”, laat Raducanu weten via social media. “Daarom heb ik de moeilijke beslissing genomen om vanavond niet aan het gemengd dubbel deel te nemen.”

“Ik ben erg teleurgesteld, want ik keek er naar uit om met Andy te spelen. Maar ik moet voorzichtig zijn.”

Plaats een reactie