Joelia Poetintseva verrast Swiatek en bereikt vierde ronde Wimbledon

In een sensationele wedstrijd heeft Joelia Poetintseva voor een grote verrassing gezorgd door Iga Swiatek uit te schakelen in de derde ronde van Wimbledon. De nummer 35 van de wereld versloeg de mondiale nummer één met 3-6, 6-1, 6-2.

Swiatek, die nog nooit verder dan de kwartfinales kwam in Londen, begon sterk aan de wedstrijd en was veel te goed voor Poetintseva. De Kazachse had in de vier eerdere ontmoetingen met de Poolse geen enkele set weten te winnen.

Echter, Poetintseva speelde daarna twee geweldige sets. Ze maakte vrijwel geen fouten, haalde alles terug en zag Swiatek de controle volledig verliezen. Vanaf 1-1 won ze maar liefst negen games op rij.

Ook Jelena Rybakina, eveneens uit Kazachstan, maakte indruk door Caroline Wozniacki met 6-0, 6-1 te verslaan. Rybakina is momenteel de nummer vier van de wereld.

Jelina Svitolina, pupil van coach Raemon Sluiter, bereikte ook op overtuigende wijze de vierde ronde. De nummer 21 van de wereld was met 6-1, 7-6 (4) te sterk voor Ons Jabeur, de Tunesische finaliste van 2022 en 2023.

Djokovic bereikt achtste finales ondanks setverlies

In het mannentoernooi heeft Novak Djokovic, momenteel de nummer twee van de wereld, de achtste finales bereikt met setverlies. De 37-jarige Serviër, die op jacht is naar zijn 25e grandslamtitel, versloeg Alexei Popyrin met 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3).

Djokovic verloor in de eerste set slechts vijf punten op zijn eigen service, maar vier daarvan in één game, wat voldoende was voor een break voor de Australiër.

Popyrin liet vervolgens zijn tweede breekkans liggen. Een game later sloeg Djokovic toe en domineerde hij ruim een uur lang. Popyrin, die voor het eerst in de derde ronde stond, kon bijblijven in de vierde set, maar Djokovic toonde opnieuw zijn klasse in de tiebreak.

Zverev bereikt achtste finales ondanks blessure aan knie

Alexander Zverev plaatste zich eerder op de dag ook voor de achtste finales. De als vierde geplaatste Duitser won met 6-4, 6-4, 7-6 (15) van de Brit Cameron Norrie.

Zverev, die nog nooit verder dan de achtste finales kwam op Wimbledon en nog nooit een toernooi op gras won, had moeite met zijn bewegingen op het gras. Een glijpartij in de tweede set zorgde voor extra problemen aan zijn knie.

Ondanks de blessure wist Zverev zich staande te houden met zijn uitstekende services en krachtige forehands. In de derde set verloor hij slechts twee punten op zijn eigen service, waarvan één in de spannende tiebreak die eindigde in 17-15.

Plaats een reactie