Raducanu verrast en bereikt achtste finales Wimbledon

Emma Raducanu heeft het thuispubliek verrast door de achtste finales op Wimbledon te bereiken. De nummer 135 van de wereldranglijst versloeg de Griekse Maria Sakkari, de mondiale nummer negen, in twee sets: 6-2, 6-3.

Na haar overwinning op de US Open in 2021 als 18-jarige qualifier werd Raducanu een grote toekomst voorspeld. Echter, sindsdien wist ze op grandslamniveau nooit meer de derde ronde te bereiken.

In Nottingham liet Raducanu vorige maand al zien dat ze weer in topvorm is door de halve finales te halen. Nu zet ze haar opmars voort in Londen.

Sakkari kreeg zeven breekkansen, maar wist er geen enkele te benutten. Raducanu was daarentegen effectiever met vier benutte kansen van de negen.

Primeur voor Paolini met plaatsing voor vierde ronde

Jasmine Paolini heeft voor het eerst in haar carrière de vierde ronde op Wimbledon bereikt. De Italiaanse, die vorige maand de finale haalde op Roland Garros, versloeg Bianca Andreescu uit Canada met 7-6 (4), 6-3.

Paolini werd de afgelopen drie jaar telkens in de eerste ronde uitgeschakeld op Wimbledon, maar haar finaleplaats op Roland Garros heeft haar vertrouwen gegeven. Dit liet ze ook zien op het Londense gras. Hoewel ze haar eerste opslaggame verloor, vocht ze direct terug. In de tiebreak toonde ze vervolgens haar lef.

Andreescu (WTA-176), die in 2019 Indian Wells en de US Open won en dit jaar de finale haalde in Rosmalen, wist in de tweede set slechts twaalf punten te scoren.

Keys bereikt vierde ronde in twee sets

In de vierde ronde zal Paolini het opnemen tegen Madison Keys uit de Verenigde Staten, die met 6-4, 6-3 won van Marta Kostjoek uit Oekraïne.

Keys en Kostjoek ontmoetten elkaar eerder al eens in de derde ronde van Wimbledon, vorig jaar. Ook toen won Keys de eerste set met 6-4 (en de tweede met 6-1).

Kostjoek begon het duel vandaag met een break, maar na die veelbelovende start ging het bergafwaarts. Keys brak direct terug en domineerde daarna met krachtige forehands vanaf de baseline.

In de tweede set wist Kostjoek bij een 2-2 stand nog drie breakpoints weg te werken, maar bij de vierde was het raak. Keys bereikt voor de vijfde keer in haar carrière de vierde ronde in Londen.

Gauff bereikt voor derde keer de laatste zestien

Coco Gauff heeft voor de derde keer de laatste zestien bereikt op Wimbledon. De Amerikaanse, de nummer twee van de plaatsingslijst, versloeg qualifier Sonay Kartal na een lastige eerste set met 6-4, 6-0.

De 22-jarige Kartal, die in de kwalificaties onder andere Suzan Lamens versloeg, wist het publiek aan het eind van de openingsset te verrassen. Na een vroege break tegen kwam de Londense bij 4-4 langszij.

Gauff sloeg echter direct terug en mede dankzij twee aces won ze de eerste set. In het vervolg walste Gauff over Kartal heen en gunde haar slechts acht punten.

Plaats een reactie