Alcaraz wint na zware strijd van Tiafoe, Sinner overtuigt op Wimbledon

Carlos Alcaraz heeft opnieuw de achtste finales op Wimbledon bereikt. De titelverdediger moest vrijdag hard werken tegen Frances Tiafoe, maar wist uiteindelijk te zegevieren na een intense vijfsetter: 5-7, 6-2, 4-6, 7-6 (2), 6-2.

Tiafoe begon sterk met vier lovegames in de eerste set. Hij serveerde uitstekend en wist Alcaraz regelmatig te verrassen met snelle returns en slimme combinaties. Alcaraz verloor een 4-2 voorsprong in de eerste set, maar vocht terug in de tweede set. Na een moeilijke derde set dwong hij een beslissende set af na een geweldige tiebreak. In de vijfde set bood Tiafoe weinig tegenstand meer.

Sinner overtuigt

Jannik Sinner wist zich overtuigend te plaatsen voor de laatste zestien. De nummer één van de wereld had weinig moeite met de Serviër Miomir Kecmanovic, de nummer 52 van de wereld. Sinner won uiteindelijk met 6-1, 6-4, 6-2.

In de tweede set kwam Kecmanovic nog even onder druk te staan toen hij serveerde voor 5-4. Sinner wist echter vier mooie punten op rij te scoren en brak Kecmanovic. Daarna ging de Italiaan door naar de overwinning.

Sinner haalde in 2022 de kwartfinales en in 2023 de halve finales op Wimbledon. Dit jaar won hij de Australian Open en bereikte hij de halve finales op Roland Garros. Hij had Kecmanovic, die woensdag in vijf sets won van Tallon Griekspoor, ook in hun vorige drie ontmoetingen verslagen.

Paul eenvoudig door

Tommy Paul, de landgenoot van Tiafoe, bereikte zonder veel problemen de vierde ronde. Paul had slechts anderhalf uur nodig om de Kazach Aleksandr Boeblik te verslaan: 6-3, 6-4, 6-2.

Er worden hoge verwachtingen gesteld aan Paul in Londen, nadat hij vorige maand het grastoernooi van Queen’s won. Boeblik was echter een onvoorspelbare tegenstander, die soms geweldige prestaties levert maar ook regelmatig teleurstelt.

Boeblik’s service wordt gevreesd en ook tegen Paul maakte hij indruk met zijn krachtige opslagen. Alleen in de tweede set sloeg hij al negen aces, en in totaal kwam hij uit op vijftien aces over drie sets. Op alle andere vlakken werd Boeblik echter overtroffen door Paul.

Plaats een reactie