Swiatek en Jabeur domineren op Wimbledon, Rybakina vecht zich naar de volgende ronde

Swiatek verslaat Martic zonder al te veel moeite

Iga Swiatek heeft op overtuigende wijze de Kroatische Petra Martic verslagen op Wimbledon. De Poolse nummer één van de wereld had slechts twee sets nodig om de wedstrijd te winnen, met een eindstand van 6-4 en 6-3.

Martic, 33 jaar oud en nummer 85 van de wereld, kon aanvankelijk goed meekomen. Bij een stand van 4-4 kreeg ze zelfs het eerste breekpunt, maar uiteindelijk moest ze de set toch aan Swiatek laten.

In de tweede set gingen beide tennissters aanvankelijk gelijk op. Hoewel Swiatek, die nog nooit verder dan de kwartfinales op Wimbledon is gekomen, niet haar beste spel liet zien.

Toch was de overwinning onvermijdelijk. Na tachtig minuten had de Poolse sterspeelster haar 21e opeenvolgende overwinning behaald.

Jabeur bereikt derde ronde na overwinning op Montgomery

Ook Ons Jabeur heeft zich geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon na haar overwinning op Robin Montgomery. De nummer tien van de wereld was met 6-1, 7-5 te sterk voor de pas 19-jarige Amerikaanse.

De Tunesische, die de afgelopen twee jaar de finale op Wimbledon verloor, kwam aanvankelijk op een 2-0 voorsprong, maar moest die meteen weer inleveren. De rest van de eerste set verliep echter soepeler, mede doordat Montgomery, die op Wimbledon indruk maakte met haar aces, worstelde met haar opslag.

In de tweede set herstelde de Amerikaanse zich, maar het mocht niet baten.

Wang verrast met overwinning op Pegula

Er werd een verrassende overwinning behaald door Wang Xinyu. De Chinese versloeg Jessica Pegula met 6-4, 6-7 (7) en 6-1 en boekte daarmee haar eerste zege op een speelster uit de top tien.

Pegula, 30 jaar oud en nummer 5 van de wereld, moest het gravelseizoen vanwege blessures overslaan, maar won vervolgens wel op het Berlijnse gras. Na het verlies van de eerste set wist ze in de tweede set een break achterstand weg te werken en in de tiebreak zelfs een matchpoint te redden.

Wang, nummer 42 van de wereld, liet zich echter niet van de wijs brengen door deze gemiste kansen. De 22-jarige speelster walste in de derde set over de Amerikaanse heen. Dit is haar derde opeenvolgende keer dat ze de derde ronde bereikt op een grandslamtoernooi.

Rybakina vecht zich naar de volgende ronde

Jelena Rybakina moest hard werken om Laura Siegemund te verslaan. De nummer 4 van de wereld en winnares van Wimbledon in 2022 trok uiteindelijk aan het langste eind met een eindstand van 6-3, 3-6, 6-3.

De 25-jarige Kazachse en de 36-jarige Duitse hadden elkaar al vijf keer eerder ontmoet. Siegemund won één keer en in de laatste twee ontmoetingen werd het ook een driesetter. Dit keer was het niet anders. Siegemund wist in de tweede set een 2-0 achterstand om te buigen door zes van de volgende zeven games te winnen.

Rybakina nam echter al vroeg in de derde set weer een break voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Na twee uur en 20 minuten was de overwinning binnen.

Plaats een reactie