Spannende wedstrijden op Wimbledon: Djokovic, Tsitsipas en Murray in actie

Djokovic wint met moeite van Fearnley

Novak Djokovic heeft met moeite Jacob Fearnley op Wimbledon verslagen. De zevenvoudig winnaar won uiteindelijk met 6-3, 6-4, 5-7, 7-5 van de nummer 277 van de wereld.

Djokovic had zijn handen vol aan Fearnley. De 22-jarige Schot kwam binnen met een wildcard en won eerder deze week voor het eerst een partij op ATP-niveau. Ook tegen Djokovic liet hij prima tennis zien, maar bij een break achter in de derde set leek zijn avontuur wel voorbij.

Fearnley had echter andere plannen. Hij brak de Serviër terug en sleepte er ook een vierde set uit. Djokovic moest zijn beste tennis uit de kast halen en kon laat in de vierde set profiteren van de foutjes die Fearnley maakte.

Tsitsipas strandt tegen Ruusuvuori

Voor Stefanos Tsitsipas viel het doek. De Griek, die nog nooit de vierde ronde haalde op Wimbledon, verloor van de Fin Emil Ruusuvuori, de nummer 87 van de wereld: 7-6 (6), 7-6 (10), 3-6, 6-3.

Beide mannen deden weinig voor elkaar onder en de tiebreaks in de eerste twee sets waren dan ook cruciaal. De Fin won de eerste met een miniem verschil, maar in de tweede was zowaar nog spannender.

Tsitsipas kon geen van zijn drie kansen op setwinst benutten en tot overmaat van ramp sloeg hij een dubbele fout op het derde setpunt van Ruusuvuori.

Voor Ruusuvuori is het de eerste keer in zijn carrière dat hij de derde ronde van een grandslamtoernooi haalt.

Murray verliest in dubbelspel

Andy Murray is uitgeschakeld in het dubbelspel op Wimbledon. Samen met zijn partner verloor hij in de tweede ronde van het toernooi.

Zverev overtuigt tegen Giron

Alexander Zverev imponeerde tegen Marcos Giron. De als vierde geplaatste Duitser rekende in een vloek en een zucht af met de Amerikaan: 6-2, 6-1, 6-4.

Zverev won nog nooit een toernooi op gras en kwam op Wimbledon nooit voorbij de achtste finales. Tegen Giron (ATP-46) liet hij echter zien ook op gras uit de voeten te kunnen. Hij sloeg de ene na de andere loepzuivere bal en stond binnen het uur al met 2-0 voor in sets.

Giron, die op de Australian Open in 2021 nog een set pakte tegen Zverev, figureerde. In de slotset speelde Zverev slordiger. Giron bleef tot 5-4 bij, maar kon niet voorkomen dat hij voor het vierde jaar op rij in de tweede ronde strandde.

Jonge Fils verrast met overwinning op Hurkacz

Arthur Fils heeft voor het eerst de derde ronde van een grandslamtoernooi bereikt. De jonge Fransman (ATP-34) zag op Wimbledon Hubert Hurkacz (ATP-7) bij 7-6 (2), 6-4, 2-6, 6-6 (9-8) opgeven.

De 20-jarige Fils is een vrolijke verschijning en wond het publiek met z’n gevarieerde spel om z’n vinger. Hurkacz had moeite om druk te zetten met zijn sterke opslag en liep twee sets lang achter de feiten aan.

In de vierde set bij 5-3 leek de Pool de wedstrijd alsnog naar zijn hand te zetten, maar Fils dwong een tiebreak af. Daarin kwam Hurkacz na een schitterende rally op setpunt, maar daarbij verdraaide hij zijn enkel. Fils hielp hem omhoog, Hurkacz probeerde het nog twee punten, maar doorgaan bleek zinloos.

Plaats een reactie