Sinner verslaat Berrettini in Italiaans duel op Wimbledon, Alcaraz ook door naar derde ronde

De Italiaanse tennisser Jannik Sinner heeft zich geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon door zijn landgenoot Matteo Berrettini te verslaan. Hoewel het geen gemakkelijke overwinning was, wist Sinner met 7-6 (3), 7-6 (4), 2-6, 7-6 (4) de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Berrettini, 28 jaar oud en momenteel ATP-59, is de enige Italiaanse man die ooit de finale van Wimbledon heeft bereikt. Dit gebeurde in 2021, maar sindsdien heeft hij door blessures weinig indruk kunnen maken. Dit jaar lijkt hij echter weer op de weg terug te zijn, wat Sinner heeft ondervonden.

Na het verliezen van twee tiebreaks wist Berrettini zich terug te vechten in de wedstrijd en deed hij niet onder voor Sinner. De derde set eindigde met 6-2 in het voordeel van Berrettini.

Ook de vierde set eindigde in een tiebreak, nadat Sinner eerder al een matchpoint had gehad. In deze tiebreak was Sinner weer de sterkste, waardoor hij voor de derde keer doorstoot naar de derde ronde.

Alcaraz wint in drie sets

Ook Carlos Alcaraz, de winnaar van Wimbledon vorig jaar, heeft zich geplaatst voor de derde ronde. Na een tiebreak in de eerste set waren de tweede en derde set snel voorbij tegen de Australiër Aleksandar Vukic (ATP-69): 7-6 (5) 6-2 6-2.

Alcaraz, momenteel nummer twee op de ATP-ranking, zal nu spelen tegen de Amerikaan Frances Tiafoe, die op de 29e plaats staat op de wereldranglijst.

Ook de nummer vijf van de plaatsingslijst, Daniil Medvedev, heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. De Rus won in vier sets van de Fransman Alexandre Muller (ATP-102): 6-7 (3), 7-6 (4), 6-4 en 7-5.

Plaats een reactie