Rus strandt in tweede ronde op Wimbledon tegen Sakkari

Arantxa Rus is er opnieuw niet in geslaagd om verder te komen dan de tweede ronde op Wimbledon. Na eerdere teleurstellingen op de Australian Open en Roland Garros, moest ze ook dit keer haar meerdere erkennen. Maria Sakkari, de nummer negen van de wereldranglijst uit Griekenland, was met 7-5, 6-3 te sterk.

Rus kon goed meekomen met Sakkari en kreeg zelfs kansen om een break te plaatsen. Helaas moest ze de eerste set toch aan haar tegenstander laten met een score van 5-7. De break op 5-5 was een bittere pil voor Rus, aangezien Sakkari het setpunt wist te benutten via de netband.

Dubbel

Ook in de tweede set ging het lange tijd gelijk op, maar het serviceverlies van Rus bij een stand van 4-3 in het voordeel van Sakkari bleek fataal. Sakkari mocht serveren voor de wedstrijd bij een stand van 5-3 en maakte het koelbloedig af.

Donderdag speelt Rus nog wel een dubbelpartij samen met haar partner Tatjana Maria. Ze zullen het dan opnemen tegen het duo Cristina Bucsa en Nao Hibino.

Plaats een reactie