Opkomende ster Coco Gauff bereikt eenvoudig de derde ronde op Wimbledon

De jonge Amerikaanse tennisster Coco Gauff, momenteel de nummer twee van de wereld, heeft zich geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon. In een overtuigende overwinning versloeg ze de Roemeense Anca Todoni, die op de 142e plaats staat in de wereldranglijst, met 6-2, 6-1.

Gauff maakte weliswaar enkele fouten, maar zal nu de Britse Sonay Kartal ontmoeten, die op de 298e plaats staat in de wereldranglijst en zich via de kwalificaties heeft weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi en al twee rondes heeft overleefd.

Daarentegen is Naomi Osaka, voormalig nummer één van de wereld en recentelijk in goede vorm, uitgeschakeld in de tweede ronde. De Amerikaanse Emma Navarro was te sterk voor de Japanse en won met 6-4, 6-1.

Op Court 1 speelde Emma Raducanu tegen Elise Mertens. De Britse verraste iedereen door de US Open van 2021 te winnen, maar kon daarna niet aan de hoge verwachtingen voldoen. Dit jaar is Raducanu echter weer opgeklommen en staat ze momenteel op de 135e plaats in de wereldranglijst dankzij haar goede prestaties op gras.

Raducanu domineerde de wedstrijd tegen de Belgische Mertens vanaf het begin en wist de klus in iets meer dan een uur te klaren met een score van 6-1, 6-2.

Ook Elina Svitolina bereikt de tweede ronde

De Oekraïense tennisster Elina Svitolina, vorig jaar nog halve finaliste op het gras in Londen, heeft zich geplaatst voor de tweede ronde. Als nummer 21 van de wereldranglijst, onder leiding van coach Raemon Sluiter, won ze in drie sets van de Poolse Magda Linette.

Svitolina zal nu de Duitse Jule Niemeier ontmoeten.

Plaats een reactie