Nederlandse tennissers uitgeschakeld op Wimbledon

Tallon Griekspoor (ATP-27) is niet verder gekomen op Wimbledon. In een wedstrijd die werd onderbroken door regen, verloor hij in vijf sets van de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP-52): 4-6, 7-6 (9-7), 1-6, 6-2 en 6-3.

Het was een teleurstellende dag voor het Nederlandse tennis. Eerder op de middag verloor Botic van de Zandschulp van de Fransman Ugo Humbert. Ook Arantxa Rus werd uitgeschakeld bij de vrouwen.

Sterke start

Griekspoor won de eerste set met een break en was ook goed op weg in de tweede set. In de tiebreak – voordat de regenonderbreking plaatsvond – stond de Nederlander nog met 5-4 voor, maar hij kon zijn setpoints niet benutten en uiteindelijk ging de tiebreak met 9-7 naar Kecmanovic.

Ondanks deze tegenslag begon Griekspoor sterk aan set drie. Hij liep uiteindelijk gemakkelijk weg en won de set met 6-1. Maar in set vier was Griekspoor opeens niet meer de speler die hij eerder was en hij verloor de set met 6-2.

Bijna ontsnapt

In de vijfde set kreeg Griekspoor kansen om meteen in de eerste game een break te plaatsen, maar dat lukte niet. Daarna ging het gelijk op, totdat Kecmanovic de Nederlander wist te breken op 4-3.

De Serviër mocht vervolgens serveren voor de wedstrijd, maar Griekspoor gaf nog niet op. Hij kreeg zelfs een breekkans, maar kon deze niet benutten. Uiteindelijk maakte Kecmanovic het toch af.

Ook Van de Zandschulp uitgeschakeld

Botic van de Zandschulp kon in de tweede ronde geen verrassing veroorzaken tegen Ugo Humbert (ATP-16). Na het verliezen van de eerste set, waarin hij beter was dan de Fransman, kon de Nederlander geen vuist meer maken: 6-7 (9), 1-6, 3-6.

Van de Zandschulp, zelf de nummer 97 op de wereldranglijst, kwam terug van een achterstand in de eerste set en kwam met een prachtige volley op 6-3 in de tiebreak. Helaas kon hij de eerste drie setpunten niet benutten en miste hij er nog twee.

Aangeslagen

Humbert had zeker niet te klagen over geluk. Hij plaatste een break met een netbal, overleefde een setpunt met zijn tweede service en pakte de set met zijn derde setpunt.

Van de Zandschulp kon deze klap niet te boven komen en verloor de twee daaropvolgende sets snel.

Plaats een reactie