Djokovic overwint eerste uitdaging op Wimbledon, Roebljov raakt weer gefrustreerd

Novak Djokovic heeft met succes zijn eerste test op Wimbledon doorstaan. De 37-jarige Serviër won moeiteloos in de eerste ronde van de Tsjech Vít Kopriva, de nummer 123 van de wereld, met 6-1, 6-2, 6-2 op het Londense gras.

De zevenvoudig Wimbledonkampioen maakte zijn rentree na een knieblessure die hij opliep op Roland Garros. Hij verscheen op de baan met een knieband, maar leek geen last meer te hebben van de blessure.

Na een voorzichtige start begon Djokovic steeds beter te bewegen. Hij gleed soepel over het gras en domineerde met sterke services en uitstekende returns. Kopriva kreeg geen enkele kans om een break te plaatsen en wist slechts vijf games te winnen.

Roebljov verliest zijn zelfbeheersing

Andrej Roebljov werd verrassend uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Rus verloor met 4-6, 7-5, 2-6, 6-7 (5) van de Argentijn Francisco Comesana.

De Rus, die op Roland Garros ook al in de derde ronde werd uitgeschakeld, liet opnieuw zijn slechte kant zien door herhaaldelijk hard met zijn racket op zijn been te slaan, wat resulteerde in een wond.

De 23-jarige Comesana speelde zijn eerste grandslamwedstrijd en deed dat met verve. Ondanks twee regenpauzes liet hij goed tennis zien en behield hij zijn kalmte. Hetzelfde kon niet gezegd worden van Roebljov.

Zverev behaalt eenvoudige overwinning

Alexander Zverev hoefde niet al te veel moeite te doen om de tweede ronde te bereiken. De als vierde geplaatste Duitser versloeg de Spanjaard Roberto Carballés (ATP-64) met 6-2, 6-4, 6-2.

Carballés deed voor de zesde keer mee aan Wimbledon en strandde voor de vijfde keer in de eerste ronde. Vorig jaar had hij Zverev nog flink uitgedaagd in Madrid, maar op het snelle gras had hij geen kans.

Zverev, die nog nooit de kwartfinales van Wimbledon heeft bereikt, serveerde sterk en veroorzaakte de nodige schade met geweldige forehands. In totaal gaf hij Carballés vijf breekkansen, maar de Spanjaard wist er geen enkele te benutten.

Hurkacz vecht zich door

Hubert Hurkacz bereikte met enige moeite de tweede ronde. De Pool, die in 2021 de halve finales van Wimbledon haalde, versloeg de Moldaviër Radu Albot met 5-7, 6-4, 6-3, 6-4.

De Amerikaan Sebastian Korda (ATP-21) werd verrast door de Fransman Giovanni Mpetshi Perricard (ATP-58), die in vijf sets met 7-6, 6-7, 7-6, 6-7, 6-3 de overwinning behaalde.

Plaats een reactie