Andy Murray trekt zich terug uit enkelspel Wimbledon, maar speelt wel dubbel met broer

Na lang twijfelen heeft Andy Murray op het laatste moment besloten om niet deel te nemen aan het enkelspeltoernooi op Wimbledon. De 37-jarige Schot heeft nog niet voldoende hersteld van een rugoperatie die hij kort voor het toernooi onderging.

De voormalig Wimbledon-kampioen (2013 en 2016) zou vandaag eigenlijk spelen tegen de Tsjech Tomas Machac, maar heeft zich kort voor de wedstrijd teruggetrokken. “Het was een moeilijke beslissing”, voegde Murray eraan toe. Hij zal echter wel deelnemen aan het dubbelspel, samen met zijn broer Jamie.

Olympische Spelen

Murray, die waarschijnlijk bezig is aan zijn laatste jaar als professioneel tennisser, heeft nog steeds de intentie om deel te nemen aan het olympisch tennistoernooi in Parijs. In 2012 en 2016 won hij daar goud.

De Belg David Goffin zal Murray vervangen in het enkelspel op Wimbledon. Goffin leed een nederlaag in de laatste kwalificatieronde, maar mag nu alsnog meedoen als ‘lucky loser’.

Plaats een reactie