Spannende overwinning voor Coco Gauff, Sabalenka trekt zich terug van Wimbledon

De jonge Amerikaanse tennisster Coco Gauff heeft met overtuiging de tweede ronde van Wimbledon bereikt. Ze versloeg haar landgenote Caroline Dolehide (WTA-51) met 6-1, 6-2.

In de volgende ronde zal Gauff de Roemeense Anca Todoni ontmoeten, die momenteel op de 142e plaats staat in de wereldranglijst.

Absentie van Sabalenka

Aryna Sabalenka heeft zich op het laatste moment teruggetrokken uit het grasgrandslamtoernooi. De 26-jarige Wit-Russische, die op de derde plaats staat in de wereldranglijst, heeft last van een schouderblessure.

Sabalenka moest onlangs al opgeven in de kwartfinales van het grastoernooi in Berlijn vanwege dezelfde blessure. De tweevoudig grandslamwinnares, die in 2021 en 2023 de halve finales van Wimbledon bereikte, heeft twee weken geleden al aangekondigd dat ze de Olympische Spelen in Parijs zal overslaan vanwege de drukke tenniskalender.

Haar plaats in het hoofdtoernooi van Wimbledon wordt ingenomen door ‘lucky loser’ Erika Andrejeva uit Rusland, die er net niet in slaagde zich via de kwalificaties te plaatsen. Zij zal in de eerste ronde spelen tegen de Amerikaanse Emina Bektas.

Osaka gaat door naar de volgende ronde

Naomi Osaka, voormalig topspeelster en verliezend finaliste op het grastoernooi in Rosmalen, heeft haar eerste wedstrijd gewonnen. De Japanse was in drie sets te sterk voor Diane Parry uit Frankrijk: 6-1, 1-6, 6-4.

De 17-jarige Mirra Andrejeva, die op Roland Garros nog de halve finales bereikte, werd verrassend uitgeschakeld. Het jonge talent uit Rusland verloor van haar leeftijdsgenote Brenda Fruhvirtova uit Tsjechië.

Plaats een reactie