Rus verrast en overtuigt in tweede ronde op Wimbledon

Arantxa Rus heeft op verrassende wijze de tweede ronde bereikt op Wimbledon. De Nederlandse tennisster, nummer 56 van de wereld, versloeg de Chinese Yue Yuan (WTA-39) in twee overtuigende sets met 6-2, 6-3.

Rus reisde naar Londen met niet al te beste resultaten. De 33-jarige tennisster had de afgelopen weken weinig succes op de grastoernooien in Rosmalen, Berlijn en Bad Homburg. Haar enige overwinningen behaalde ze in de kwalificatierondes van het toernooi in de Duitse hoofdstad.

Het was dan ook bemoedigend dat Rus op 1-1 de eerste break van de wedstrijd wist te behalen. Ze hield haar jongere tegenstander bezig met sterk verdedigend spel en veroverde daardoor ook een tweede break.

Eerste setwinst sinds 2012

Op 5-1 leek een derde break in zicht na twee dubbele fouten van Yuan, maar Rus miste beide setpunten. Ondanks het missen van een eenvoudig punt op 15-0, kreeg ze een game later op 30-30 opnieuw de kans om de set te winnen en dit keer volstond een krachtige eerste service.

Deze eerste setwinst op Wimbledon sinds 2012 – Rus werd sindsdien vier keer in de eerste ronde uitgeschakeld – gaf haar een welkome boost, terwijl Yuan steeds onzekerder werd en onnodige fouten bleef maken. De Chinese verloor direct haar servicegame in de tweede set.

Rus wist haar niveau vast te houden en kreeg acht servicegames lang geen breekpunt tegen. Na de 26e onnodige fout van Yuan was de overwinning binnen.

Nu tegen Sakkari

In de volgende ronde neemt Rus, die negen onnodige fouten maakte en dertien winners produceerde, het op tegen Maria Sakkari. De Griekse, die negende staat op de wereldranglijst, versloeg de Amerikaanse McCartney Kessler met 6-3, 6-1.

Plaats een reactie