Alle Nederlandse tennissers in actie op Wimbledon

De beroemde Wimbledon-tenniswedstrijden zijn weer begonnen, met Britse hoffelijkheid, spelers gekleed in maagdelijk wit op perfect onderhouden grasbanen en een publiek dat geduldig wacht in de bekendste wachtrij ter wereld voor toegangskaarten. Dit alles terwijl sportliefhebbers ook genieten van het EK voetbal en de Tour de France.

Nederlandse deelnemers op de eerste dag

Op de eerste dag van Wimbledon komen alle Nederlandse tennissers in het enkelspel direct in actie. Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus zullen hun wedstrijden spelen. Rus zal waarschijnlijk als eerste aan de beurt zijn.

Rus zal haar tweede wedstrijd spelen om 12.00 uur op baan 7 tegen de Chinese Yue Yuan. Van de Zandschulp staat als derde gepland om 12.00 uur op baan 12 tegen de Brit Liam Broadey, terwijl Griekspoor de vierde wedstrijd zal spelen op baan 14 tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta.

Kansen en uitdagingen voor de Nederlandse spelers

Rus heeft sinds 2012 geen wedstrijd meer gewonnen op Wimbledon, toen ze de derde ronde bereikte. Gras is ook niet haar favoriete ondergrond, gezien haar recente nederlagen in de eerste ronde van Rosmalen, Berlijn en Bad Homburg.

Ook van Van de Zandschulp worden geen grote prestaties verwacht. Hij heeft de afgelopen twee weken niet kunnen spelen vanwege knieklachten en twijfelt nu zelfs of hij zijn tenniscarrière moet voortzetten, zoals hij eerder op Roland Garros heeft aangegeven.

Griekspoor is als 27e geplaatst in Londen en hoopt, net als bij de Australian Open en Roland Garros, minstens de derde ronde te bereiken. Hoewel hij er niet in slaagde zijn titel in Rosmalen te verdedigen, bereikte hij wel de halve finales.

Plaats een reactie