Alcaraz en Sinner winnen hun eerste wedstrijden op Wimbledon

Titelverdediger Carlos Alcaraz heeft zijn eerste wedstrijd op Wimbledon gewonnen. De Spaanse nummer drie van de wereld had het moeilijk in de eerste twee sets tegen de Est Mark Lajal, de nummer 269 van de wereldranglijst. Uiteindelijk won Alcaraz met 7-6 (3), 7-5, 6-2.

Ook de nummer één van de wereld, Jannik Sinner, moest een set afstaan. De Duitser Yannick Hanfmann, de nummer 110 van de wereld, wist de derde set van de Italiaan te winnen. Maar Sinner herstelde zich en won uiteindelijk met 6-3, 6-4, 3-6 en 6-3.

In de volgende ronde zal Sinner het opnemen tegen zijn landgenoot Matteo Berrettini.

Alcaraz kwam in zijn wedstrijd tegen Lajal in zowel de eerste als de tweede set op achterstand, maar wist uiteindelijk de sets te winnen. In de derde set was hij duidelijk te sterk voor de 21-jarige Est, die zijn debuut maakte op een grand slam.

In de tweede ronde zal Alcaraz het opnemen tegen Aleksandar Vukic. Vorig jaar versloeg Alcaraz Novak Djokovic in de finale van Wimbledon in vijf sets.

Medvedev bereikt eenvoudig de tweede ronde

Daniil Medvedev, de nummer vijf van de wereld, had geen enkel probleem om de eerste ronde te winnen. Hij versloeg de Amerikaan Aleksandar Kovacevic met 6-3, 6-4 en 6-2.

Ook de Noor Casper Ruud, de nummer acht van de wereldranglijst, heeft de tweede ronde bereikt. Hij won in drie sets van de Australiër Alex Bolt. Ruud is geen fan van gras als ondergrond en heeft eerder gezegd dat hij liever golf speelt op gras dan tennis.

Plaats een reactie