Nederlandse tennissers hebben gunstige loting op Wimbledon

De Nederlandse tennissers die vanaf maandag in Londen meedoen aan Wimbledon hebben het geluk aan hun zijde bij de loting voor het prestigieuze grastoernooi.

Tallon Griekspoor zal het opnemen tegen Pablo Carreno Busta. De Spaanse speler, ooit nummer 10 van de wereld maar nu afgezakt naar plaats 796 door blessures, heeft Griekspoor eerder verslagen tijdens de Australian Open van 2022 in vijf sets.

Als Griekspoor de eerste twee rondes doorkomt, kan hij mogelijk Jannik Sinner, de nummer één van Italië, tegenkomen in de derde ronde.

Botic van de Zandschulp, momenteel nummer 96 van de wereld, zal het opnemen tegen Liam Broady (146ste). Broady ontving een wildcard van de organisatie en heeft in 2022 al eens van Van de Zandschulp gewonnen tijdens een wedstrijd in Tel Aviv.

Rus tegen Chinese tegenstander

Arantxa Rus zal het opnemen tegen Yue Yuan, de nummer 38 van de wereld. Rus staat zeventien plaatsen lager op de wereldranglijst en heeft nog niet eerder tegen de 25-jarige Chinese gespeeld. Als Rus de eerste ronde overleeft, kan ze mogelijk de als negende geplaatste Griekse Maria Sakkari ontmoeten.

Alle Nederlandse spelers zullen maandag al in actie komen.

Plaats een reactie