Andy Murray twijfelt over deelname enkelspel Wimbledon

Volgende week zal Andy Murray zeker meedoen aan het dubbelspeltoernooi van Wimbledon. Of hij ook zal deelnemen aan het enkelspel is nog onzeker, zo melden diverse Britse media, waaronder de BBC. Murray is wel opgenomen in het schema en is vandaag gekoppeld aan de Tsjech Tomás Machác.

Als tweevoudig Wimbledon-kampioen in het enkelspel heeft Murray de afgelopen jaren te maken gehad met blessureleed en eerder deze maand raakte hij opnieuw geblesseerd. De 37-jarige Murray moest een rugoperatie ondergaan nadat hij zich had teruggetrokken uit het grastoernooi van Queens.

Na de operatie leek het erop dat Murray Wimbledon zou moeten missen. De ATP had zelfs al aangekondigd dat de Schot het toernooi zou overslaan. Murray is echter teruggekomen op dat besluit en zal in ieder geval het dubbelspel spelen, samen met zijn broer Jamie Murray, een specialist op dat gebied.

Murray hoopt ook nog steeds op deelname aan de Olympische Spelen, maar twijfelt openlijk over een mogelijk pensioen na deze zomer. Sinds 2018 heeft de blessuregevoelige tennisser niet verder kunnen komen dan de derde ronde van een grandslamtoernooi. Op dit moment staat hij slechts op de 115e plaats van de wereldranglijst.

Murray waarschijnlijk niet actief in enkelspel Wimbledon

De Britse tennisser houdt de mogelijkheid open om deel te nemen aan het enkelspel. “Ik wacht tot het laatste moment om te beslissen of ik kan spelen. Ik heb het recht om dat te doen.”

Hij zal echter snel een beslissing moeten nemen, aangezien Wimbledon maandag begint.

Waarschijnlijk zal Murray echter alleen in actie komen bij het dubbelspel. “Het is niet duidelijk of ik 100 procent klaar ben om te spelen. Dat is de situatie. Op dit moment lijkt het waarschijnlijk dat ik het enkelspeltoernooi niet zal halen.”

Plaats een reactie