Jesper de Jong mist kwalificatie voor Wimbledon na nederlaag tegen Shimabukuro

Tennisser Jesper de Jong is er niet in geslaagd om door te dringen tot het hoofdtoernooi van Wimbledon. In de tweede ronde van de kwalificaties verloor hij in drie sets van de Japanner Sho Shimabukuro: 7-6, 4-6, 7-6 (8).

In de eerste set kwam De Jong, nummer 119 op de wereldranglijst, een break achter. Shimabukuro (ATP-246) kreeg bij een 5-4 voorsprong twee setpunten, maar verzilverde die niet. De Jong brak terug en sleepte er zo een tiebreak uit, maar daarin was de Japanner toch te sterk.

Shimabukuro wint beslissende tiebreak

De Jong pakte de tweede set en ook in het derde bedrijf ontliepen de tennissers elkaar weinig. In de beslissende supertiebreak kwam de Nederlander op een 8-3 voorsprong, maar Shimabukuro knokte zich terug tot 8-8 en haalde daarna de partij binnen.

In de eerste ronde won De Jong nog van de Amerikaan Denis Kudla. Het was zijn eerste partij op gras dit jaar. Zaterdag stond de 24-jarige tennisser nog, op gravel, in de finale van het challengertoernooi in het Italiaanse Sassuolo.

Geen Nederlanders meer in kwalificatietoernooi

Met de uitschakeling van De Jong zijn er geen Nederlanders meer actief in het kwalificatietoernooi voor de Engelse grandslam. Tim van Rijthoven verloor in de eerste ronde, net als Suzan Lamens en Arianne Hartono.

Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Arantxa Rus zijn direct toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Plaats een reactie