Hartono en Lamens vroeg uitgeschakeld in kwalificatietoernooi Wimbledon

Het avontuur op Wimbledon is alweer voorbij voor Arianne Hartono en Suzan Lamens. Beide tennissters zijn in de eerste ronde van de kwalificaties gestrand en zullen dus nog minstens een jaar moeten wachten op hun debuut op het prestigieuze grandslamtoernooi op gras.

Hartono, de nummer 158 van de wereld, verloor met 1-6, 6-7 (6) van de Australische Kimberly Birrell (WTA-132). Lamens (WTA-137) kwam tegen de Britse Sonay Kartal (WTA-295) ook niet verder dan twee sets: 6-7 (6), 4-6.

Bij de mannen wist Jesper de Jong gisteren wel de tweede ronde te bereiken, terwijl Tim van Rijthoven verloor.

Hartono had in de eerste set weinig in te brengen tegen Birrell en maakte veel fouten (veertien) en verloor maar liefst driemaal haar opslagbeurt.

De 28-jarige Groningse, die tot nu toe alleen het hoofdschema van een grandslamtoernooi haalde bij de Australian Open (zelfs drie keer), herpakte zich, maar stond op 4-5 wel tegen een matchpoint achter. Ze wist dit weg te werken en na een break op 5-5 mocht ze zelfs serveren voor de set.

Echter, Birrell sleepte er een tiebreak uit, waarin Hartono knap terugvocht van 2-5 naar 6-5, maar uiteindelijk toch verloor.

Lamens laat kansen op setwinst glippen

Lamens miste na twee breaks over en weer op 5-3 een setpunt, waarna het haar ook niet lukte om de eerste set op eigen service binnen te halen. In de tiebreak was ze opnieuw één punt verwijderd van setwinst, maar ze liet de kans opnieuw glippen. Dit kostte haar uiteindelijk de set.

In de tweede set liep Lamens na vroeg serviceverlies constant achter de feiten aan. Ze wist een tweede break aanvankelijk nog te voorkomen en overleefde op 3-5 zelfs drie matchpoints in een lange servicegame waarin het acht keer tot deuce kwam.

Echter, Kartal serveerde de partij vervolgens op love uit, waardoor Lamens werd uitgeschakeld.

Plaats een reactie