Jesper de Jong wint eerste kwalificatieronde Wimbledon, Van Rijthoven uitgeschakeld

Jesper de Jong heeft met succes de eerste kwalificatieronde van Wimbledon doorstaan. De Nederlandse tennisser versloeg de Amerikaan Denis Kudla in twee sets, met 7-6 (7-3) en 6-2.

In de volgende ronde zal De Jong het opnemen tegen de Japanner Sho Shimabukuro, die momenteel op de 246e plaats staat in de wereldranglijst. De Jong zelf staat op de 119e plaats van de ATP-ranking. Als hij nog drie rondes weet te winnen, zal hij deelnemen aan het hoofdtoernooi.

Helaas is Tim van Rijthoven in de eerste ronde van de kwalificaties uitgeschakeld op Wimbledon. De 27-jarige tennisser, die twee jaar geleden de vierde ronde van het grandslamtoernooi in Londen bereikte, verloor na het winnen van de eerste set in drie sets van de Japanner Yasutaka Uchiyama (ATP-203): 7-6 (6), 6-7 (3), 1-6.

Van Rijthoven wist de eerste set te winnen met behulp van negen aces en 26 winners, cijfers waar zijn tegenstander niet aan kon tippen.

In de tweede set waren de verschillen kleiner en moest opnieuw een tiebreak de beslissing brengen. Van Rijthoven verloor echter al snel twee servicepunten, wat hij niet meer kon goedmaken.

Uitgeput

Daarna bleek Van Rijthoven uitgeput te zijn. De Brabander, die onlangs na vijftien maanden blessureleed zijn rentree maakte op de tennisbaan in Rosmalen, kon geen aces meer slaan tegen de steeds beter spelende Uchiyama, maar maakte wel tien onnodige fouten.

Twee jaar geleden verraste Van Rijthoven door de finale te halen en te winnen van Daniil Medvedev, en op Wimbledon een set te winnen van de latere toernooiwinnaar Novak Djokovic.

Plaats een reactie