Brouwer verliest van Fognini in spannende wedstrijd op Mallorca

Gijs Brouwer heeft in de eerste ronde van het ATP-toernooi op Mallorca een nederlaag geleden tegen Fabio Fognini. De Nederlandse tennisser, die momenteel op de 190e plaats van de wereldranglijst staat, moest in twee lange sets buigen voor de ervaren Italiaan (ATP-97): 6-7 (4), 6-7 (5).

Brouwer kreeg de kans om deel te nemen aan het hoofdtoernooi als lucky loser nadat Jordan Thompson zich had afgemeld. Hij had een moeilijke start, waarin hij twee keer een breekpunt moest wegwerken.

Fognini stond op 3-4 voor een nog grotere uitdaging. In de vorige game werd de Italiaan verrast door Brouwer, waardoor hij uitgleed en een pijnlijke grimas op zijn gezicht verscheen.

Spannende momenten

In de daaropvolgende game maakte Fognini prompt twee dubbele fouten, waardoor Brouwer zelfs op 40-0 kwam. Met een paar geweldige services, waaronder twee aces, wist Fognini zich uit de benarde situatie te redden. In de tiebreak profiteerde de 37-jarige routinier optimaal van enkele fouten van zijn Nederlandse tegenstander.

Brouwer, die onlangs indruk maakte met een overwinning op Adrian Mannarino (destijds ATP-21) op het gras van Rosmalen, liet zich niet intimideren en begon met een break, de eerste van de wedstrijd. Maar hij kon niet lang genieten van dat voordeel, deels door zijn eigen fout: hij miste een smash op breakpoint tegen.

Vanaf 2-2 hielden beide spelers hun servicegames, waarna opnieuw een tiebreak volgde. En opnieuw toonde Fognini zich net iets slimmer dan zijn 28-jarige tegenstander: hij won de wedstrijd op het derde matchpoint na een indrukwekkende reddingsactie.

Plaats een reactie