Sinner triomfeert in spannende finale en is klaar voor Wimbledon

Jannik Sinner heeft op zondagmiddag het grastoernooi in Halle gewonnen. De Italiaanse tennisser, die deze maand de nummer één van de wereld werd, was in een enerverende finale te sterk voor zijn goede vriend Hubert Hurkacz: 7-6 (8), 7-6 (2).

Sinner en Hurkacz, die samen in het dubbelspel speelden in Halle, leverden een spannende finale met lange rally’s en prachtige punten. Beide sets moesten uiteindelijk worden beslist met een tiebreak, omdat beide spelers al hun servicegames hadden gewonnen.

De overwinning op het grastoernooi in Halle, acht dagen voor het begin van Wimbledon, bevestigt de goede vorm van Sinner. Eerder deze maand bereikte hij al de finale van Roland Garros. Bovendien heeft zijn overwinning in Duitsland een historische betekenis: Sinner is pas de tweede tennisser die dit als nummer één van de wereld heeft bereikt, na Roger Federer.

Na zijn overwinning in Halle was Sinner natuurlijk blij, maar hij dacht ook meteen aan zijn vriendin, tennisster Anna Kalinskaya. Zij speelde elders in Duitsland de finale van het WTA-toernooi in Berlijn, maar verloor van de Amerikaanse Jessica Pegula.

“Ondanks dat ze zes matchpoints had, verloor mijn vriendin Anna”, toonde Sinner medeleven nadat hij de beker voor zijn eigen toernooiwinst had ontvangen. “Ik voel me erg rot voor haar, want ze heeft ook een geweldige week gehad.”

Plaats een reactie