Andy Murray moet Wimbledon missen vanwege operatie aan ruggenwervel

Andy Murray zal niet kunnen deelnemen aan Wimbledon begin juli. De Britse tennisser moet geopereerd worden aan een cyste in zijn ruggenwervel.

Gisteren werd al bekend dat Murray de operatie moest ondergaan. Vandaag heeft de tennisbond ATP bevestigd dat de Schot het grastoernooi zal missen.

De tweevoudig winnaar van Wimbledon heeft al meerdere jaren te maken met aanhoudende blessures. Sinds 2018 is hij nooit verder gekomen dan de derde ronde van een grandslamtoernooi. Murray (37) is momenteel gezakt naar de 129e plaats op de wereldranglijst.

Eerder heeft de voormalig nummer één van de wereld al laten weten dat hij overweegt om na de zomer te stoppen als professioneel tennisser, hoewel hij nog geen definitieve beslissing heeft genomen. Murray hoopt nog steeds deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen in Parijs. Hij won Olympisch goud in zowel 2012 als 2016.

Het is echter twijfelachtig of hij daar succesvol zal zijn. Sinds eind maart heeft Murray slechts twee enkelspelwedstrijden gewonnen. Afgelopen woensdag moest hij zich terugtrekken uit de tweede ronde van het grastoernooi Queens vanwege een rugblessure.

Plaats een reactie