Fysieke tegenslag voor Sabalenka, Jabeur en Murray vlak voor Wimbledon

Aryna Sabalenka heeft zich teruggetrokken uit het grastoernooi in Berlijn vanwege een schouderblessure. De 26-jarige tennisster uit Wit-Rusland, die op de derde plaats staat op de wereldranglijst, gaf op bij een stand van 1-5 in haar kwartfinale tegen de Russische Anna Kalinskaja.

Sabalenka is niet de enige speelster in het vrouwencircuit die te maken heeft met fysieke tegenslag, slechts een week voor de start van het Wimbledon-grandslamtoernooi op gras.

Ook Ons Jabeur moest de strijd staken in de Duitse hoofdstad. De Tunesische, die tiende staat op de wereldranglijst, verloor nipt in de tiebreak van de eerste set tegen de Amerikaanse Coco Gauff en moest later vanwege ziekte de baan verlaten.

Eerder op vrijdag gaf ook Jelena Rybakina (WTA-4) op in Berlijn. De 25-jarige Kazachse leek niet helemaal fit en verliet gehaast de baan bij een stand van 1-3. Ze keerde niet meer terug.

Ook tegenslag voor Murray

Bij de mannen heeft Andy Murray te maken met lichamelijke problemen. De 37-jarige tennisser zal op zaterdag een rugoperatie ondergaan, zo heeft zijn management bekendgemaakt.

Het is nog niet bekend of Murray daardoor Wimbledon en de Olympische Spelen moet missen. Wimbledon begint al op 1 juli. Murray was van plan om voor de laatste keer in zijn carrière deel te nemen aan Wimbledon. Hij won het grandslamtoernooi in 2013 en 2016. Hij zou zowel in het enkelspel als in het dubbelspel uitkomen, samen met zijn broer Jamie.

Murray gaf afgelopen woensdag op in de tweede ronde van het Queen’s gras-toernooi tegen de Australiër Jordan Thompson. In het verleden heeft hij vaker last gehad van rugproblemen.

Murray is onlangs geselecteerd voor de Olympische Spelen in Parijs, die op 26 juli van start gaan. Hij won gouden medailles in 2012 en 2016.

Plaats een reactie