Flinke Nederlandse tennisdelegatie voor Olympische Spelen in Parijs, onzekerheid rondom Rus

Zes tennissers zijn door de Nederlandse tennisbond (KNLTB) geselecteerd om deze zomer deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs.

Tallon Griekspoor, Wesley Koolhof, Jean-Julien Rojer en Robin Haase zullen deelnemen aan één of twee disciplines. De deelname van Arantxa Rus en Demi Schuurs aan de Spelen is nog onzeker.

Botic van de Zandschulp voldeed niet aan de kwalificatiecriteria voor het enkel- of dubbelspel.

Debuut van Griekspoor

Griekspoor maakt zijn olympisch debuut in Parijs. Hij zal deelnemen aan het enkelspel en vormt ook een duo met Wesley Koolhof in het dubbelspel. Drie jaar geleden was er geen Nederlandse mannelijke deelnemer in het enkelspel op de Spelen in Tokio.

Koolhof maakt zich op voor zijn tweede olympische deelname in zijn afscheidsjaar. De 35-jarige dubbelspecialist moest drie jaar geleden in Tokio opgeven vanwege een coronabesmetting van zijn partner Jean-Julien Rojer.

Voor de 42-jarige Rojer zijn dit de vierde Olympische Spelen. Hij zal deelnemen aan het dubbelspel, net als in 2012 (Londen) en 2016 (Rio de Janeiro), aan de zijde van de 37-jarige Haase. Beide keren werden ze in de eerste ronde uitgeschakeld.

De 33-jarige Rus staat op het punt om haar olympisch debuut te maken. Ze wacht nog op bevestiging of ze zich samen met Schuurs heeft gekwalificeerd voor het dubbelspel. Dit proces is momenteel nog gaande, aldus de KNLTB.

Als Rus aan de criteria voldoet, zal ze automatisch ook deelnemen aan het enkelspel. Op 4 juli zal de ITF bekendmaken welke teams zich daadwerkelijk hebben gekwalificeerd.

De 30-jarige Schuurs bevindt zich dus nog in de wachtkamer om te bepalen of ze in Parijs samen met Rus in het dubbelspel zal spelen. Ze maakte haar debuut op de Spelen in 2021 aan de zijde van Kiki Bertens. Het duo werd in de tweede ronde uitgeschakeld.

Schuurs/Koolhof

Het is de bedoeling dat Schuurs en Koolhof een koppel vormen in het gemengd dubbelspel op de Spelen. De koppels voor dit toernooi worden op 24 juli in Parijs bekendgemaakt.

Het olympisch tennistoernooi vindt plaats van zaterdag 27 juli tot en met zondag 4 augustus. De wedstrijden worden gespeeld op de gravelbanen van Roland Garros.

Plaats een reactie