Carlos Alcaraz lijdt verrassende nederlaag op Queen’s

Tennisser Carlos Alcaraz is onverwacht uitgeschakeld op het grastoernooi van Queen’s. In de tweede ronde moest de Spanjaard zijn meerdere erkennen in de Britse nummer 31 van de wereld, Jack Draper: 6-7 (3), 3-6.

Alcaraz, die eerder deze maand Roland Garros won, neemt deel aan het ATP-toernooi in Londen als voorbereiding op het iconische Wimbledon, dat op 1 juli van start gaat. Vorig jaar wist de nu 21-jarige Alcaraz zowel Queen’s als Wimbledon te winnen.

‘Tijd om te focussen op Wimbledon’

Op sociale media toont Alcaraz, de nummer twee van de wereld, zich als een sportieve verliezer. “Dit is niet het gewenste resultaat… Nu is het tijd om te focussen op Wimbledon”, schrijft hij, waarna hij Draper feliciteert met zijn overwinning.

Voor de 22-jarige Draper was dit de grootste overwinning in zijn carrière. Hij is inmiddels de nummer één van Groot-Brittannië en wordt gezien als een veelbelovend talent voor de toekomst.

Plaats een reactie