Sinner verslaat Griekspoor in Halle, ondanks sterke strijd

Tallon Griekspoor kon in de eerste ronde van het grastoernooi in Halle geen verrassing veroorzaken tegen Jannik Sinner. De Italiaanse nummer één van de wereld was te sterk voor de Nederlander en won met 6-7 (8), 6-3, 6-2.

Na deze wedstrijd heeft Griekspoor nog een laatste voorbereidingstoernooi op Mallorca voordat Wimbledon begint.

Griekspoor speelde goed tegen Sinner en kon goed meekomen, maar ontsnapte in de openingsset. Sinner liet hem terugkomen van 5-1 in de tiebreak, maar Griekspoor wist uiteindelijk de set te winnen.

Spectaculaire rally

In de tweede set was Griekspoor dicht bij een break bij een stand van 2-2, maar Sinner wist terug te vechten en brak uiteindelijk Griekspoor met een geweldige bal. In een intense rally speelde Griekspoor de bal via de netband, maar Sinner wist met een spectaculaire snoekduik de bal terug te spelen.

In de derde set was Sinner te sterk voor Griekspoor. Hij brak de service van Griekspoor in de derde en zevende game en won de beslissende set met 6-2. Sinner laat zien dat hij klaar is voor het grasseizoen na een moeizame eerste set.

Sinner heeft geen andere grastoernooien op zijn agenda staan in aanloop naar Wimbledon (1 tot en met 14 juli). Griekspoor speelde vorige week op het gras van Rosmalen, waar hij als titelverdediger in de halve finales werd uitgeschakeld door Sebastian Korda.

Plaats een reactie