Sabalenka besluit Olympische Spelen over te slaan vanwege gezondheidsredenen

Tennisster Aryna Sabalenka uit Belarus heeft aangekondigd dat ze niet zal deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs. De nummer 3 van de wereld maakte dit bekend tijdens het WTA-toernooi in Berlijn. Sabalenka, tweevoudig grandslamwinnares, geeft aan dat de huidige speelkalender te veel van haar vraagt.

“Na alle uitdagingen waar ik de afgelopen maanden mee te maken heb gehad, heb ik besloten om voor mijn gezondheid te kiezen”, aldus Sabalenka. “Ik neem liever wat rust om er zeker van te zijn dat ik zowel fysiek als mentaal klaar ben voor het hardcourtseizoen. Ik geloof dat dit beter is voor mijn lichaam.”

Ook Ons Jabeur heeft laten weten dat ze niet zal deelnemen in Parijs. De Tunesische tennisster geeft op sociale media aan dat de overgang naar gravel te snel gaat en te veel van haar vraagt op fysiek gebied. Ze heeft in het verleden te maken gehad met knieproblemen. “Ik wil niet het risico lopen om de rest van mijn seizoen in gevaar te brengen”, zegt Jabeur, momenteel de nummer 10 van de wereld.

Verlies van ex-vriend

Sabalenka heeft privé een moeilijke periode doorgemaakt na het plotselinge overlijden van haar ex-vriend, Konstantin Koltsov, in maart. De voormalige ijshockeyer overleed op 42-jarige leeftijd.

De vader van Sabalenka was ook een professionele ijshockeyspeler en overleed in 2019 plotseling op 43-jarige leeftijd. Ze had haar vader beloofd om een grandslamtitel te winnen en vorig jaar heeft ze die belofte waargemaakt door de Australian Open te winnen. Dit jaar heeft Sabalenka haar titel weten te behouden.

Te veel belasting

Het olympisch tennistoernooi zal plaatsvinden op de gravelbanen van Roland Garros vanaf 27 juli. Dit is twee weken na Wimbledon. Op 26 augustus begint de US Open.

“Het combineren van deze toernooien vraagt momenteel te veel van mij”, zegt Sabalenka, die onlangs verrassend werd uitgeschakeld op Roland Garros door de 17-jarige Mirra Andrejeva (WTA-38) in de kwartfinales.

Neutrale vlag

Sabalenka, geboren in Minsk, zou onder een neutrale vlag hebben moeten deelnemen aan het tennistoernooi. Dit heeft echter geen rol gespeeld in haar beslissing. Vanwege de oorlog in Oekraïne mogen Russische en Belarussische spelers alleen onder een neutrale vlag deelnemen aan het tennistoernooi in Parijs.

Plaats een reactie