Koning Willem-Alexander eert Richard Krajicek met bijzondere eremedaille

Op Paleis Noordeinde heeft Koning Willem-Alexander de Eremedaille voor Voortvarendheid en Vernuft uitgereikt aan voormalig toptennisser Richard Krajicek. Deze onderscheiding is een erkenning voor Krajiceks langdurige inzet voor de maatschappij via de Krajicek Foundation, die zich inzet voor een gezonde leefstijl onder jongeren.

De Eremedaille voor Voortvarendheid en Vernuft wordt zelden uitgereikt en verschilt van de jaarlijkse koninklijke onderscheidingen die tijdens de lintjesregen worden toegekend. Deze eremedaille kan de koning persoonlijk toekennen, zonder tussenkomst van een minister.

In 2023 werd de eremedaille voor het eerst in 23 jaar uitgereikt aan Sadik Harchaoui, de ‘chef de mission’ van Stichting SchuldenlabNL. Daarvoor, tijdens de regeerperiode van Beatrix, werd de eremedaille onder andere toegekend aan de voormalige topman van Unilever, Floris Maljers.

Ook andere prominente personen die deze bijzondere eremedaille hebben ontvangen zijn oud-premiers Van Agt en Den Uyl, verzetsstrijder Bill Minco en architect Pierre Cuypers.

Plaats een reactie