Arantxa Rus verliest opnieuw in eerste ronde grastoernooi in Berlijn

Arantxa Rus heeft opnieuw niet weten te winnen in de eerste ronde van haar tweede grastoernooi van het seizoen. De Turkse Zeynep Sonmez (WTA-157) versloeg de Zuid-Hollandse met 3-6, 6-2, 6-1 in Berlijn, ondanks dat Rus 99 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst.

Rus had ook in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi in de Duitse hoofdstad verloren, maar kreeg als lucky loser alsnog de kans om deel te nemen aan het hoofdtoernooi nadat de Française Caroline Garcia zich had afgemeld.

Vorige week strandde Rus al in de openingsronde van het toernooi in Rosmalen. Ze wist slechts drie games te winnen tegen de Hongaarse Dalma Galfi.

De toernooien in Rosmalen en Berlijn dienen als voorbereiding op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar dat op 1 juli begint.

Plaats een reactie