Andy Murray gaat voor vijfde keer naar de Olympische Spelen

De Schotse tennisser Andy Murray is geselecteerd om voor de vijfde keer deel te nemen aan de Olympische Spelen. Hij zal uitkomen voor het team van Groot-Brittannië.

Op 37-jarige leeftijd heeft Murray al ervaring met het behalen van successen op de Spelen. In 2008 nam hij voor het eerst deel en sindsdien heeft hij indrukwekkende prestaties geleverd.

In 2012 won Murray een gouden medaille op het gras van Wimbledon, waar hij in de finale Roger Federer versloeg. Vier jaar later, in 2016, behaalde hij opnieuw goud in Rio de Janeiro, na een spannende finale tegen Juan Martin del Potro.

Brits tennisteam

Murray is een van de zes mannelijke tennissers die Groot-Brittannië vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Parijs. Naast Murray maken ook Jack Draper, Cameron Norrie, Dan Evans, Joe Salisbury en Neal Skupski deel uit van het team. Bij de vrouwen zal Katie Boulter meedoen.

Het tennistoernooi van de Olympische Spelen zal deze zomer plaatsvinden op de gravelbanen van Roland Garros.

De Britse tennisster Emma Raducanu zal echter niet deelnemen aan de Spelen. Zij heeft besloten om niet te veel van ondergrond te wisselen vanwege het risico op blessures.

Plaats een reactie