Alex de Minaur wint het Libéma Open in Rosmalen

Alex de Minaur heeft het Libéma Open gewonnen. De als eerste geplaatste Australiër was in de finale van het grastoernooi met 6-2, 6-4 te sterk voor Sebastian Korda.

Het was een eenzijdige wedstrijd in Rosmalen. De Minaur was vanaf het begin de betere speler en zette Korda voortdurend onder druk. Hij won de eerste set dan ook overtuigend.

Korda herstelde zich in de tweede set en maakte het De Minaur moeilijk om de wedstrijd af te maken. De Australiër moest vier matchpoints overleven, maar slaagde er uiteindelijk toch in om de winnaar te worden in Rosmalen.

De 25-jarige De Minaur stond voor de vijftiende keer in een finale en veroverde zijn achtste titel. Titelverdediger en thuisfavoriet Tallon Griekspoor miste de finale nadat hij in de halve finale werd uitgeschakeld door Korda.

Na afloop sprak de winnaar over een ‘zenuwslopende’ wedstrijd: “Ik bleef rustig en ik denk dat ik de hele week goed heb gespeeld. Vooral vandaag met de wind, dat is nooit gemakkelijk op gras. Ik ben erg blij dat ik heb gewonnen.”

Plaats een reactie