Andreescu bereikt finale van WTA-toernooi in Rosmalen na bijna twee jaar

Bianca Andreescu heeft zich voor het eerst in bijna twee jaar geplaatst voor de finale van een WTA-toernooi. De Canadese, die momenteel op de 228e plaats staat in de wereldranglijst, wist in de halve finales op het gras van Rosmalen af te rekenen met de Hongaarse Dalma Galfi met een score van 6-4, 6-2.

In de finale zal ze het opnemen tegen Ljoedmila Samsonova of Jekaterina Aleksandrova. De halve finale tussen de twee Russische speelsters werd gestaakt vanwege regen bij een stand van 1-1 in sets en zal op zondag worden hervat.

Triomf op de US Open

In 2019 won Andreescu de US Open, maar daarna kreeg ze te maken met een zware knieblessure en een lange periode van vormverlies. In Rosmalen wist ze knap te winnen van Naomi Osaka in de kwartfinales en vandaag wist ze halverwege de eerste set het verschil te maken.

De 25-jarige Galfi (WTA-138) vocht in de tweede set, zelfs na een medische behandeling, voor wat ze waard was. Maar nadat ze twee breekkansen had gemist op een stand van 1-4, was het snel voorbij.

In 2022 verloor de 23-jarige Andreescu haar laatste WTA-finale op gras van Caroline Garcia.

Plaats een reactie