Griekspoor vecht zich naar halve finales in Rosmalen

Tallon Griekspoor heeft met veel moeite een plek veroverd in de halve finales van het grastoernooi in Rosmalen. De titelverdediger en nummer 23 van de wereld had het zwaar tegen Aleksandar Vukic (ATP-87), maar wist uiteindelijk met 4-6, 6-3, 7-6 (4) aan het langste eind te trekken.

Na afloop gaf Griekspoor toe dat het een moeilijke wedstrijd was tegen een lastige tegenstander onder moeilijke omstandigheden. Desondanks was hij tevreden met de overwinning. Hij merkte op dat hij niet zijn beste tennis hoefde te spelen om van deze spelers te winnen, maar dat hij wel op zoek is naar zijn topvorm.

In de eerste set kreeg Griekspoor kansen om een break te plaatsen, maar Vukic wist zich met sterke opslagen uit benarde situaties te redden. Op 4-4 kreeg Griekspoor zelf een breakpoint, maar hij maakte een dubbele fout en verloor uiteindelijk de set.

Vukic bleef sterk serveren en wist Griekspoor onder druk te zetten met zijn goede lengte en precisie. Griekspoor had moeite om zijn slagen op de juiste lengte te krijgen en Vukic maakte daar slim gebruik van. Ondanks de uitdagingen wist Griekspoor een break te plaatsen en de tweede set te winnen.

In de derde set begon Vukic sterk met een lovegame en drie aces. Griekspoor maakte het zichzelf moeilijk met vier dubbele fouten, maar wist toch met behulp van zijn eigen aces de set te redden.

In de tiebreak wist Griekspoor meteen een mini-break te plaatsen en uiteindelijk de overwinning veilig te stellen.

In de halve finale zal Griekspoor het opnemen tegen Sebastian Korda, die met 6-4, 6-2 won van Tommy Paul. Gijs Brouwer zal later op de dag strijden tegen de als derde geplaatste Fransman Ugo Humbert voor een plek bij de laatste vier.

Plaats een reactie