Nadal slaat Wimbledon over en blijft op gravel voor Olympische Spelen

Rafael Nadal heeft besloten om niet deel te nemen aan het grastoernooi van Wimbledon. De 38-jarige Spanjaard geeft er de voorkeur aan om op gravel te blijven spelen, aangezien de Olympische Spelen op Roland Garros zullen plaatsvinden.

Nadal heeft Wimbledon twee keer gewonnen, in 2008 en 2010, en heeft in totaal 22 grandslamtitels op zijn naam staan. In plaats van Wimbledon zal de Spanjaard deelnemen aan het graveltoernooi in Bastad, Zweden. Het is al 19 jaar geleden dat hij daar voor het laatst heeft gespeeld.

Door op gravel te blijven spelen en niet over te stappen naar gras, hoopt Nadal in de best mogelijke vorm te blijven.

“We denken dat het voor mijn lichaam het beste is om niet van ondergrond te veranderen,” zei Nadal in een verklaring.

De voormalige nummer één van de wereld heeft de afgelopen anderhalf jaar te maken gehad met heup- en buikblessures, waaronder een operatie in 2023.

Nadal werd eind vorige maand in de eerste ronde van de French Open verslagen door de uiteindelijke nummer twee, Alexander Zverev. Het was de eerste keer in Nadals carrière dat hij twee opeenvolgende wedstrijden op gravel verloor.

Dubbelspel met Alcarez

Tijdens de Olympische Spelen in Parijs, die op 26 juli van start gaan, zal Nadal deelnemen aan zowel het enkelspel als het dubbelspel. Hij zal een duo vormen met Carlos Alcaraz, zo werd woensdag bekendgemaakt.

Tijdens de Spelen van 2008 won Nadal een gouden medaille in het enkelspel. In de finale versloeg hij Fernando González in Peking.

Plaats een reactie