Alex De Minaur naar kwartfinales in Rosmalen, verrassende uitschakeling voor Pegula

Alex De Minaur heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinales van het grastennistoernooi in Rosmalen. De nummer één van de plaatsingslijst wist met 7-5 en 6-4 te winnen van de Belgische Zizou Bergs, die 81e staat op de wereldranglijst.

De Minaur had in zijn vorige drie deelnames aan het toernooi twee keer de kwartfinales niet weten te bereiken en één keer strandde hij in de tweede ronde. Hij begon deze keer moeizaam, maar wist zich te herpakken.

Het hoogtepunt van de wedstrijd vond plaats in de eerste set, waarin de 25-jarige Australische tennisser (WTA-9) een achterstand van 5-2 wist om te buigen naar een overwinning van 7-5. Dit was mede te danken aan het instorten van Zizou zelf.

Nadat Bergs een servicegame had verloren in de tweede set bij een stand van 2-1, ging het alleen maar bergafwaarts voor de Belg. Hij had in de eerste ronde nog gewonnen van Tim van Rijthoven.

De Minaur gaf nauwelijks nog iets weg. Bergs wist slechts vijf punten te scoren in de opslaggames van De Minaur, die op zijn tweede matchpoint toesloeg.

Pegula uitgeschakeld

Jessica Pegula is verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van het tennistoernooi in Rosmalen.

De nummer één van de plaatsingslijst verloor met 6-7 (3), 7-6 (3) en 4-6 van de Servische Aleksandra Krunic, die 400e staat op de wereldranglijst.

Pegula (WTA-5) heeft twee maanden aan de zijlijn gestaan vanwege een ribblessure. De 30-jarige Amerikaanse maakte haar rentree in Rosmalen, waar ze in 2015 haar eerste WTA-partij op gras ooit speelde.

Krunic was bijna een jaar uit de roulatie vanwege een blessure aan haar knie sinds oktober 2022, maar de voormalig nummer 39 van de wereld heeft laten zien dat ze nog steeds goed kan tennissen. Ze won de eerste set na een achterstand en had in de derde set genoeg aan één break.

Plaats een reactie