Wereldster Osaka domineert in Rosmalen en bereikt kwartfinales

Suzan Lamens kon geen vuist maken tegen voormalig nummer één van de wereld, Naomi Osaka, tijdens de achtste finales van het grastoernooi in Rosmalen. Lamens, momenteel de nummer 140 van de wereld, wist slechts vier games te winnen: 2-6, 2-6.

Osaka, een viervoudig grandslamwinnares en wereldwijd bekend als een van de meest prominente sportvrouwen op marketinggebied, speelt voor het eerst in vijf jaar weer op gras in Rosmalen. De 26-jarige superster hoopt bij haar debuut in Nederland weer een titel aan haar palmares toe te voegen, iets wat haar de afgelopen jaren niet is gelukt.

Bekijk hier Osaka, die na afloop nog enkele adviezen voor Lamens heeft:

De tweevoudig winnares van zowel de US Open (2018 en 2020) als de Australian Open (2019 en 2021) heeft lange tijd niet actief getennist vanwege mentale problemen en de geboorte van haar dochter.

Op de weg naar herstel

Deze week liet ze aan de NOS weten dat het goed met haar gaat. Op de tennisbaan blijkt dit ook. Op Roland Garros bracht ze de uiteindelijke winnares Iga Swiatek tot het uiterste en had ze zelfs matchpoint. Het lukte haar net niet om te winnen.

In Rosmalen was Osaka veel sterker dan Lamens tijdens de achtste finales. Ze domineerde de rally’s, serveerde uitstekend en wist de opslag van haar tegenstandster goed te lezen.

In de kwartfinales neemt Osaka het vrijdag op tegen de Canadese Bianca Andreescu (WTA-228).

Plaats een reactie