Alcaraz en Nadal vormen dubbelspelkoppel bij Olympische Spelen

Tennissers Carlos Alcaraz en Rafael Nadal zullen deze zomer samen het dubbelspel spelen bij de Olympische Spelen in Parijs.

De 21-jarige Alcaraz wordt gezien als de opvolger van de 38-jarige tennislegende Nadal. Afgelopen weekend won Alcaraz voor het eerst in zijn carrière Roland Garros, het grandslamtoernooi dat Nadal maar liefst veertien keer heeft gewonnen.

“Het wordt heel bijzonder: mijn eerste Olympische Spelen nadat ik net Roland Garros heb gewonnen”, zei Alcaraz tegen het Franse L’Equipe.

“Het strijden voor een gouden medaille voor mijn land aan de zijde van mijn idool Rafael… Dat is iets wat ik pas zal beseffen als ik het heb meegemaakt.”

Primeur voor Alcaraz en Nadal

Het is de eerste keer dat de rechtshandige Alcaraz (nummer twee van de wereld) en de linkshandige Nadal (nummer 264) samen dubbelen op een officieel toernooi.

Het zou ook meteen de laatste keer kunnen zijn. Nadal hint erop dat dit zijn laatste jaar als professioneel tennisser kan zijn. Hij heeft al jaren last van blessures, waardoor hij ver is gezakt op de wereldranglijst.

Ondanks dat vindt Nadal de samenwerking met Alcaraz “ontzettend spannend”. Nadal heeft al twee keer olympisch goud gewonnen: in het enkelspel in 2008 en in het dubbelspel in 2016.

Plaats een reactie