Van Rijthoven teleurgesteld na terugkeer op de tennisbaan

Na vijftien maanden blessureleed was Tim van Rijthoven eindelijk weer klaar om een tennispartij te spelen. Helaas werd zijn terugkeer op het grastoernooi in Rosmalen verstoord door een terugkerende elleboogblessure.

Van Rijthoven gaf aan dat hij tijdens de trainingen geen last had van zijn elleboog, maar tijdens de wedstrijd tegen Zizou Bergs begon de pijn weer op te spelen. “Het is erg jammer, want ik voelde me fysiek klaar voor dit toernooi. Ik wilde zien of ik weer kon strijden met deze spelers”, aldus de teleurgestelde 27-jarige Nederlander.

Teleurstellende wedstrijd

De wedstrijd werd maandag na de eerste set gestaakt vanwege het slechte weer. Bij het hervatten van de wedstrijd merkte Van Rijthoven dat zijn elleboog flink was verslechterd. “Het was duidelijk dat de eerste set van gisteren veel impact heeft gehad. Vanochtend voelde ik meteen dat mijn elleboog weer flinke klappen had gekregen”, legde hij uit.

Van Rijthoven gaf aan dat hij liever zijn rentree had gemaakt op een klein toernooi in het buitenland, waar hij minder druk en publiek zou ervaren. Maar hij kreeg een wildcard voor Rosmalen. “Natuurlijk was het leuk om hier te beginnen. Het voelde goed om weer op de baan te staan, maar het is wel lang geleden”, zei hij.

Tijdens de wedstrijd tegen Bergs kon het publiek zien dat Van Rijthoven zijn elleboog regelmatig moest strekken. Hij had duidelijk last van de blessure. “Ik was erg zenuwachtig, vooral omdat het mijn eerste wedstrijd in lange tijd was. Het is triest dat het niet zo is gelopen als gehoopt”, aldus Van Rijthoven.

Ondanks de teleurstelling probeert Van Rijthoven zich vast te houden aan positieve momenten tijdens de wedstrijd. “Ik heb een paar mooie punten gespeeld en goede slagen gemaakt”, zei hij.

Terug naar de fysio

Na deze fysieke en mentale tegenslag zal Van Rijthoven een stapje terug moeten doen. Hij zal terugkeren naar zijn fysiotherapeuten om de ernst van zijn elleboogblessure te evalueren. “We moeten kijken of mijn elleboog nog mobiel genoeg is en of hij de klappen aankan die nodig zijn om dit soort wedstrijden te winnen, vooral bij het serveren. Daarna kunnen we verder kijken”, besloot hij.

Plaats een reactie