Nederlandse tennissers in actie op Rosmalen Open

Het tennistoernooi van Rosmalen zal komende week maar liefst zeven Nederlandse deelnemers in het enkelspel hebben. Gijs Brouwer en Eva Vedder hebben zich via de kwalificaties weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van het Libéma Open.

Brouwer wist in de laatste kwalificatieronde op het Brabantse gras de Chileen Cristian Garin te verslaan met 6-4, 4-6, 7-6 (3). Garin bereikte in 2022 nog de kwartfinales op Wimbledon. Brouwer, momenteel de nummer 241 van de wereldranglijst, zal in de eerste ronde spelen tegen de Tsjech Jakub Mensik (ATP-76).

Eva Vedder verzekerde zich later op de dag ook van een plek in het hoofdtoernooi. In de laatste kwalificatieronde zag zij de Duitse Eva Lys opgeven. Vedder, momenteel de nummer 395 van de wereld, had de eerste set met 6-3 gewonnen.

Vedder zal op maandag in de eerste ronde spelen tegen de Canadese Bianca Andreescu (WTA-228), die in 2019 de US Open wist te winnen. Andreescu is daarna gezakt op de wereldranglijst vanwege blessureleed.

Terugkeer Van Rijthoven

Titelverdediger Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Tim van Rijthoven waren al zeker van deelname aan het grastoernooi op het Autotron, samen met Arantxa Rus en Suzan Lamens.

Van Rijthoven, die het toernooi in 2022 won en nu meedoet met een wildcard na een lange periode van blessureleed, en Lamens zullen net als Vedder op maandag in actie komen.

Plaats een reactie