Carlos Alcaraz verovert de titel op Roland Garros na intense vijfsetter tegen Alexander Zverev

Carlos Alcaraz heeft een historische overwinning behaald op Roland Garros. De 21-jarige Spanjaard versloeg de Duitser Alexander Zverev in een spannende finale met 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2.

Met deze overwinning heeft Alcaraz nu op alle drie verschillende baansoorten een grandslamtitel gewonnen. Eerder was hij al de beste op de US Open in 2022 (hardcourt) en op Wimbledon in 2023 (gras). Roland Garros wordt gespeeld op gravel.

Gegroeid in het toernooi

Alcaraz begon het toernooi met twijfels vanwege een onderarmblessure. Maar gedurende het toernooi groeide hij steeds meer en versloeg onder andere Sebastian Korda, Felix Auger-Aliassime en Stefanos Tsitsipas. In de halve finale wist Alcaraz een intense vijfsetter tegen zijn Italiaanse rivaal Jannik Sinner te overleven.

Door zijn overwinning stijgt Alcaraz naar de tweede plaats op de wereldranglijst.

“Ik ben ontzettend dankbaar voor al het harde werk dat we hebben verricht om mijn blessure te overwinnen. Jullie hebben mij laten groeien en voelen als familie”, zei Alcaraz na afloop tegen zijn begeleidingsteam, waarin onder andere oud-tennisser Juan Carlos Ferrero zit.

Zverev begon nerveus aan de wedstrijd en maakte direct twee dubbele fouten. Alcaraz maakte gebruik van deze zwakte en brak meteen de service van Zverev.

Hoewel Alcaraz moeite had om zijn niveau vast te houden, wist hij toch de derde set naar zich toe te trekken. In de vierde set wist hij zijn niveau op te krikken en Zverev onder druk te zetten.

In de vijfde set vocht Zverev terug, maar Alcaraz bleef standvastig en speelde zijn beste tennis op cruciale momenten. Hij won uiteindelijk overtuigend de laatste twee games, terwijl Zverev slechts één punt wist te maken.

Alcaraz feliciteert Zverev

“Vroeger keek ik altijd naar Roland Garros op televisie na school, en nu sta ik hier zelf”, juichte Alcaraz. Hij richtte zich ook tot Zverev en moedigde hem aan om door te gaan met zijn goede spel. “Blijf zo doorgaan, dan zal die grandslamtitel er zeker komen.”

Zverev, die duidelijk teleurgesteld was, bedankte zijn team en sprak de hoop uit dat ze in de toekomst met de trofee in hun handen zullen staan.

Plaats een reactie